Siirry sisältöön
Noutotilaukset tavallisesti noudettavissa 2-4 päivässä
Noutotilaukset tavallisesti noudettavissa 2-4 päivässä
Nuori yrittäjä näkee mahdollisuuksia siellä, missä muut näkevät jätettä

Nuori yrittäjä näkee mahdollisuuksia siellä, missä muut näkevät jätettä

23-vuotias Ville Kaunisto on perustanut yrityksen nimeltä Jakava Oy, joka myy yritysten ja organisaatioiden ylijäämämateriaaleja ja vähentää näin jätteen määrää.

Kaunisto sai inspiraation yritykselleen työskennellessään rakennustyömaalla kesällä. Hän huomasi, että työmailla syntyy paljon jätettä, vaikka osa materiaaleista olisikin täysin käyttökelpoisia.

Yhteistyötä YIT:n kanssa

Jakava on aloittanut yhteistyön YIT:n kanssa ja alkaa kevään aikana myymään heidän työmailtaan ylijääneitä materiaaleja. Verkkokaupan valikoimaan kuuluu myös ylijäämätuotteita mm. Hesburgerin keskusvarastosta, laivasisustusyhtiö NIT:n varastosta sekä koulurakennuksen purkamisesta Turussa.

Kaikille avoin verkkokauppa

Kauniston tavoitteena on, että Jakavan verkkokaupasta voivat ostaa materiaalit niin yksityiset kuin yrityksetkin. Asiakkaat noutavat ostamansa materiaalit itse suoraan kohteesta.

Kestävää rakentamista ja vähemmän jätettä

Kauniston mielestä on tärkeää edistää kestävää kehitystä ja vähentää jätteen määrää. Jakavan avulla toimijat voivat säästää rahaa ja samalla tehdä ympäristölle hyvää.

Lue lisää Jakavasta:

Lähteet:

  • Lucas Ekblad, "Ung entreprenör ser möjligheter där andra ser spill – Åbotraktens byggavfall hittar nytt hem", Åbo Underrättelser, 20.02.2024.
Aikaisempi Rakentamisen Kiertotalousratkaisut Palveluna - Innovaatiohaasteen Demopäivä 12.6.
Seuraava Kestävä Pilotti - YIT:n Työmaiden Ylijäämämateriaalit Uusiokäyttöön Jakavan Kautta

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen näyttämistä

* Pakolliset kentät